SKLÁŘSKÉ KOUZLENÍ  v zámku Kinských - 27.dubna 2024V roce 2024 oslaví škola 80. výročí založení !!!Ruční výroba skla na seznamu UNESCO !

Balchik - krátkodobé stáže 2021

Jedna krátkodobá stáž byla zaměřena na žáky oboru Průmyslový design a Výtvarné zpracování skla a světelných objektů. Pod vedením odborníků na propagaci kulturního institutu měli za úkol navrhnout upomínkový předmět, který by reagoval na prostředí, ve kterém se komplex nachází. V průběhu mobility účastníci vytvářeli modely, technickou dokumentaci, zapracovávali připomínky a nakonec svůj nápad prezentovali před ředitelkou kulturního institutu. Návrhy, které vznikly byly velmi pestré – od nápojových souborů, stínítka na světla, USB – disky, brože až po potisky na trička a kšiltovky.

Fotodokumentace 

Prezentace žáků: Jana Ermisová, Lukáš Himlar, Patricie Holáňová, Eliška Jurajdová, Jan Kozák, Joanna Machová, Eliška Majerová, Hana Mojžíšková, Kateřina Sedláčková, Michaela Stejskalová, Nikol Telíšková, Tamara Vičanová, Karolína Wagnerová

Video od Elišky Jurajdové

Druhá stáž byla zaměřena na práci v muzeích a galerií, které spravuje kulturní centrum Dvoreca Balchik. Účastníci vybráni z žáků oboru Užitá malba měli možnost seznámit se s běžným provozem, sbírkovými fondy a organizací stálých i časově omezených expozic. Během stáže pracovali s muzejní dokumentací, věnovali se faktorům, které ohrožují sbírky v depozitu a dozvěděli se o základní informace o instalaci výstav a zajištění bezpečnosti návštěvníků. V průběhu stáže také kreslili a malovali v plenéru. Své práce nainstalovaly v galerii Kamenného sálu, kde proběhla také vernisáž. Žáci tak měli možnost prezentovat svou vlastní tvorbu.

Fotodokumentace