SKLÁŘSKÉ KOUZLENÍ  v zámku Kinských - 27.dubna 2024   / Výstava MEZI SKLEM k 80. výročí od 27.4. do 25.8. 2024 !MUZEJNÍ NOC 31. 5. Ruční výroba skla na seznamu UNESCO !

GSVM 2020

21.09.2021

Na ŠAH byly odlety další dva páry rukou významných osobností

V rámci slavnostního programu konaného k 20. výročí 1. tavby na školní ateliérové huti proběhlo po dvou letech slavnostní odlévání rukou významných osobností – tentokrát z oblasti literatury a z oblasti vědy. Celou akci sledovaly desítky obdivovatelů skla z řad pedagogů, žáků, ale i vzácných hostů z vedení města Valašské Meziříčí, akademického a vědeckého prostředí či hosté z Bulharska a Rumunska, jež se účastnili souběžně probíhajícího sklářského sympozia a prezentace projektových aktivit v rámci Erasmu+.

Vznikly tak odlitky rukou jedné z nejúspěšnějších spisovatelek současnosti Mgr. Aleny Mornštajnové, jež je autorkou bestsellerů, členkou PEN klubu, laureátkou a nositelkou několika literárních ocenění a překladatelkou.

Volba druhé osobnosti jednohlasně padla na Ing. Milana Hřebíčka, jehož profesní život je spjat s vědeckou, výzkumnou i pedagogickou prací, jejímž společným jmenovatelem je sklo.

fotografie: https://www.sklarskaskola.cz/galerie/foto-galerie/gsvm/gsvm-2020.html


 

Zpět na fotogalerii

« zpět